dissabte, 30 de gener del 2010

RUMBO CABO VERDE

última informació del Papaya (fresca de fa 10 minuts). Tot i que no pensen en retirar-se, l'equip Papaya ha decidit dirigir-se a Cabo Verde.
Les condicions són una mica dures, o més aviat, pesadetes. Tota la flota està patint força, i per lu aprop que estan de Cabo Verde, prefereixen esperar a terra, descansar, fer habituallament, i valorar la situació un cop canvii la meteo. Us mantindré informats, però suposo que quan toquin terra faran ells mateixos ronda de trucades pertinents. La tripulació està bé, i caldrà esperar a veure què decideixen...TOTS AMB EL PAPAYA!! La foto és d'abans de Canàries...no sé quin mareto deuen tenir ara...

divendres, 29 de gener del 2010

rumbo sur i doradeta al forn!

Aviso a los navegantes de terra!!
Avui han trucat a les 9 del matí, malgrat els anuncis de mal temps ells ESTAN DELUXE. Van passar un dia dur ahir, però a la nit van posar rumbo sud, per passar la borrasca, i estan molt bé. Van navegar tota la nit amb barco sec, lluna plena, nit preciosa. Estan contents a bordo.
A les nou estaven al 20º04' N, 26º58W, a 200-300 milles de Cabo Verde.
Però no es retiren!!! van al sud, a por los alisios.
ARTURO!! el post de l'organització de la regata és correcte...la intenció és anar al Sud, ara, no sé fins a on!! I per la tranquilitat d'alguns i envejota d'altres...avui a les 5 de la tarda m'ha fet un missatge el Kiku, s'acabaven de menjar una dorada feta al forn...així que de patir, res de res!! ÀNIMS PAPAYA!! per cert, han canviat telèfon de l'IRIDIUM, però fins a fer-ho, hi hagut trucades mil des de l'organització de la regata...la veritat és que el seguiment és perfecte. Un hurra per l'organització del Gran Prix del Atlántico, i un MEGA HURRA PER LA PAPAYA!! FORÇA ATLÀNTIC!!! (la foto també és de la sortida...fins que no me'n puguin enviar de noves, tirem de lo que hay "per amenitzar"...).

dijous, 28 de gener del 2010

entre onades atlàntiques!

(foto extreta de la web)...
“Durante los próximos tres días una baja presión va acompañar a la flota del Gran Prix del Atlántico. Esta, aparte de romper por completo la circulación del Alisio, traerá fuertes vientos de componente Oeste. En su parte más activa, se podrán registrar vientos de componente W de hasta 45 nudos y mar cruzado de hasta 6 metros. Este fenómeno se ha originado por la entrada de una masa de aire frío, provocado a su vez por el frente frío que se ha establecido durante los últimos tres días entre las latitudes 50 N y 20 N. La profundización de la borrasca está siendo rápida y parece que va a estar entre las latitudes 25 y 30 N durante los próximos 5 días."
al Papaya estan bé, avui hi he parlat per donar-los parte. De moment, s'han retirat les embarcacions Cinc Llunes, Zitania i Thor V. El nucli de la borrasca no hauria d'afectar al Papaya, ja que en principi avança més pel nord, però aviam què ens diuen.
TOTS AMB EL PAPAYA, i desitjant que puguin gaudir dels Alisis d'una vegada!!


"¿¿¿ande están los alisios???"

(foto extreta de la web de la regata...)

dimarts, 26 de gener del 2010

última posició enviada amb l'spot

Papaya
Latitud:22.03951
Longitud:-24.51809
Fecha / Hora de Ubicación GPS:01/26/2010 22:12:54 CET

diumenge, 24 de gener del 2010

"frases célebres"

Kiku: "quants som a sopar, avui?"
Quim: "mireu, una tortuga de mar!!" (al mig de l'Atlànit què esperaves!!)
Mònica: "avui és diumenge, no? a quina hora és la missa?"
(esperem noves actualitzacions quan toquin la República!!)

Papaya cavalca!!

Arribar a les Canàries va ser molt dur... van alternar encalmades i castanyotes, sense terme mig. A Marina Rubicón, port molt agradable, van aprofitar per carregar dipòsits d'aigua i gasoil, fer algunes reparacions (el Kiku va haver de pujar al pal, perquè el gènova havia sortit de la relinga i per repassar drisses), un bon dinar i van partir a les poques hores. Els calia descansar de la última nit, però van aprofitar per guanyar temps i no es van estar gaire a terra. En tornar a estar a l'aigua, aviat es van trobar encalmats de nou, però LES ÚLTIMES NOTÍCIES, D'AVUI A LES 14.5OH. SÓN MOLT BONES. 10 NUSOS D'EMPOPADA. CAVALCA PAPAYA!!

Super post informatiu


Amb uns dies de retard, arriba el post promès amb "lujo de detalles" de la vida a bordo del Papaya atlàntic. La sortida i les primeres hores van ser dures: primer cenyint amb molt de vent i mar , i després amb encalmades totals, en 24 hores no van fer ni 30 milles! Però la tripu està organitzada: fan guàrdies de 4 hores, 2 al timó i 2 en "stand by", i són tant de dia com de nit. Les primeres dues hores les fan amb el que surt i les segones dues amb el que entra. Això els permet estar tots amb tots i descansar 6 hores seguides.
El pilot el fan servir en moments puntuals i només amb bon temps, que fins ara ha estat poc.
Com explicava el Quim, hi ha molta humitat, i fins quatre dies després de sortir no van començar a tenir el barco sec per dins.
Durant la nit el tratge d'aigua i els gorros i guants han estat indispensables, sobretot les primeres quatre nits, però ara ja van en samarreta...i cal la crema solar!
Pel que fa al manteniment, el Papaya, "va reclamar carinyo i atenció": la bomba de sentina i la d'aigua de mar que fan servir per dutxar-se es van espatllar, però ja les han desmuntat un parell de vegades i tornen a funcionar.
L'espi Vell també ha necessitat una mica de cinta reparadora, i per fi van estrenar el nou poc abans d'arribar a Canàries.. "pinta molt maco!" (JA HO VEIEM A LA FOTO!!!)
Tot funciona bé, i aviso a les mames: mengen molt bé!!
La idea en sortir de Canàries era, seguint indicacions del "maestro" Eduardo Serrano, anar a Sud 400 milles fins al 30 Long 20 Lat, i després virar RUMBO AMÈRICA!

dimecres, 20 de gener del 2010

una imatge val més que mil paraules


JA SÓN A MARINA RUBICÓN!! ara toquen petites reparacions, omplir dipòsits i partir rumbo als alisis! parte de 15 nusets, d'aleta. VISCA PAPAYA CREW!! (aviat nou post amb més detalls).

PRIMERA TRUCADA VIA IRIDIUM!


Per fi han trucaaat!! (han degut veure el teu comentari, Pau)...ha estat al migdia, i he pogut parlar amb el Siscu i el Kiku, tot i que les veus de fondo també s'escoltaven, i semblava que tots estaven molt bé!! Es trobaven a unes 120 milles de Canàries, i han recalcat que hi havia molt bon ambient a bordo, han menjat i dormit bé fins ara, han vist moltes tortugues i dofins...
Pel que fa al temps, han anat d'encalmades a castanyes, sense terme mig, esperem que a partir d'ara tinguin un equilibri més favorable..(i que pugui pujar la quadra, Arturo...Eolo t'escolti!)
En tot cas, només es per dir-vos el que ens imaginàvem: que el PAPAYA TEAM està de conya.
Els he transmès tots els ànims que m'estan arribant per part vostra.
Quina il·lusió, ÀNIMS PAPAYA!! en la foto...la previsió meteorològica.."es lo que hay", aviam com avança!!

dilluns, 18 de gener del 2010


Bueno buenoo!! l'últim missatge que hem rebut d'ells (enviat mitjançant spot), diu així:
Papaya
Latitud:31.84485
Longitud:-11.18629
Fecha / Hora de Ubicación GPS:01/18/2010 11:36:32 CET

...cosa que coincideix bastant amb el que anem veient a la posició de la web de la regata..
La comunicació via Iridium no funciona com hauria (no han pogut trucar cap dia!!)...així que anem mirant la posicionament i esperem que arribin ben aviat a les Canàries!! El Papaya va començar molt bé i aquest cap de setmana s'han quedat una mica tiradillos, ja que la intensitat del vent ha baixat força...però la flota està bastant junteta, davant d'Essaouria...aviam com avança el tema!

dijous, 14 de gener del 2010

el Papaya navega!


La sortida ha anat bé, i el Papaya navega! Per veure com els hi va, el millor és anar mirant el link de posicionament, on periòdicament l'organització de la regata va situant els barcos. En la última actualització, de les tres de la tarda, totes les embarcacions estan molt juntes, haurem de veure com els hi va a la nit, amb l'encalmada prevista. Esperem que ens donguin notícies aviat! (a la foto...mentre n'esperem de noves, tots "currant", muntant la trinqueta d'stay, un d'aquests dies d'espera).

SORTIDA!


Per fi!!! Si tot va bé demà, dia dijous dia 14 de gener, a les 10.30 del matí, el Papaya prendrà la sortida del Gran Prix del Atlántico 2010, amb el dorsal 21. La previsió és de 20 nusos, al desquartalar-través. Malgrat tot, sobre les 23 o 24h. de la nit es preveuen encalmades. Aleshores, el Papaya buscarà trobar el "terralet" del Marroc (vent que ve de terra a mar, per la nit). Ara mateix, hi ha uns 25 nusos de vent i pluja a Cádiz, però el Papaya team, com la resta de la flota, està ansiós per sortir, i navegar.
Pel que fa a les indicacions de sortida, també són divertides: 10', hissada de la bandera de la República Dominicana. 5', salva (un disparo). Darrer minut, arriada de la bandera de la República i salva. A les 10.30 estarem tots amb ells a la sortida.
Bons vents t'acompanyin, Papayeta!

dimecres, 13 de gener del 2010

"l'àngel Tomás"

A petició del Kiku, publiquem aquest post, en agraïment al Tomás, de l'embarcació Thor, o anomenat d'altre manera "àngel Tomás"...Resulta que el participant més jove de la regata (17 anys) els ha ajudat un munt per solucionar tots els problemes que tenien amb l'Iridium. Des d'aquí, GRÀCIES TOMÁS!! I BONA REGATA!

dimarts, 12 de gener del 2010

Carta navegació "Papaya"

Cartes "made in Papaya", mireu a baix a la dreta! Moltes gràcies Javi!

PAPAYA TEAM

Per fer temps sembla que Andalusia sigui un bon lloc!! Títol de la foto cedida pel Quim: "Anem per la voreta que pel mig hi ha molta aigua"... Papaya team, fent team.

LA METEO


La tripu del Papaya ha passat les darreres hores comprovant els últims detalls, repassant, arreglant... Ahir es va revisar el material de Seguretat, es van repassar portillos i escotilles per assegurar que no entra gens d'aigua i van fer proves, com vèiem al Kiku en una altra foto, per baixar-se amb l'Iridium els darrers partes Meteo amb les previsions per a cinc dies...a la foto, la pantalla de "com pinta"...

dilluns, 11 de gener del 2010


La Mònica revisant la ruta a la taula de cartes del Papaya

UN ALTRE AJORNAMENT


Aviso a los navegantes, les borrasques vénen una darrera l'altra, així que l'organització ha decidit tornar a ajornar la sortida... com ha comentat el Kiku en el darrer post, l'adrenalina està a tope, hi ha ganes de navegar, però tots els participants coincideixen a mantenir la prudència, ningú té ganes de sortir amb mal peu (molt menys l'organització), i menys encara quan es tracta d'una regata on el destí clar és creuar l'Atlàntic, i no pas arribar a les Canàries fets pols... De moment, s'aprofita cada moment per anar fent millores al barco. Sembla que l'iridium ja funciona degudament, tot i que sembla que amb mal temps costa fer connexions. A la foto, el Kiku treballant-hi amb companyia del Javi i el Siscu.

dissabte, 9 de gener del 2010

APLAÇAMENT SORTIDA


Ahir l'activitat va ser frenètica a Puerto Sherry. Comprar (5 carros!! a la foto, alguns d'aquests), estibar, nervis, i al vespre, reunió de patrons. En aquesta, els participants al Gran Prix del Atlántico 2010 van ser advertits del mal temps que hi hauria durant almenys dues jornades, donat que entrava una altra borrasca pel sud-oest peninsular que els afectaria de ple, amb vents previstos de 25-30 nusos (de proa).
No obstant, l'organització de la regata va anunciar durant el sopar d'ahir a la nit que es posposava la sortida fins dilluns al matí, a les 09:00. La previsió meteorològica és molt millor a partir d'aleshores, així que en principi no arribaran amb massa retard a les Canàries...

dijous, 7 de gener del 2010


Ep!! ja falta només un dia!!!
Arribar fins aquí ha estat dur. El somni de l'Atlàntic sempre ha perseguit el Papaya, i finalment, hi està més a prop que mai. Fins i tot sembla que el temps doni una treva a Cadis, on fa setmanes que no para de ploure i on fins fa no res les onades passaven per damunt l'escullera de Puerto Sherry...
Després d'una última temporada una mica dura per alguns dels components de la tripulació (ens ha deixat el pare de la Mònica, el Quim s'ha dislocat l'espatlla...i un etcètera gens maco), aquests ja estan a Puerto Sherry, llestos per marxar. Tenim instal·lat l'Iridium, ens han arribat les veles que ens faltaven, han arribat el Quim i la Mònica i ens han fet un aperitiu de benvinguda per la regata, deia el Kiku fa un moment per telèfon... esperem que els últims preparatius vagin bé. De moment, estem "a la línia de sortida".

dimarts, 5 de gener del 2010

Papaya

El Papaya és una Goleta Schooner dissenyada per Carlo Sciarelli l'any 1975. Es va votar el 2 de juny de 1977 a Chiavari, Itàlia. Té una eslora de 15 metres, màniga de 3,80 i un desplaçament de 16 tonelades i disposa de veles clàssiques. En ser una goleta, els seus vents propicis són els "portants". Segons el seu patró, és molt estrany veure goletes en regates, doncs normalment són vaixells de model marconi, d'un sol pal els que competeixen. Si més no, el Papaya està fet per l'Atlàntic i per vents oceànics, i corresponent a la seva vocació, més de 30 anys després de la seva votadura, ara tindrà l'oportunitat de navegar per l'Atlàntic, el lloc pel qual va ser concebut.

Patró


Siscu Vives és advocat de professió i li encanta el mar des de que el va descobrir d'adolescent, al Club Nàutic de Tarragona. Des d'aleshores no ha estat mai més sense estar-hi en contacte. El salt el va fer quan va passar del Hobby Cat al PAPAYA, doncs si bé havia participat com a tripulant en nombroses regates, mai havia tingut un creuer. Des del dia en que ha estat patró del Papaya no ha hagut ni un sol cap de setmana que no li dediqués. Poc a poc, ha aconseguit créixer com a navegant i persona amb aquest vaixell, i a dia d'avui, s'emociona davant l'oportunitat de poder prendre sortida en aquesta regata. "Era un dels somnis de la meva vida"...

Joaquim Oliva


El Quim és patró del conegut Wall Street, i té una dil·latada experiència en navegació de creuer. Abans del Wall Street va patronejar el Mrs. Rose, vaixell amb el qual el Papaya va fer la seva primera travessa ("en conserva") ja patronejat pel Siscu (cap a Còrsega, l'any 93). En Quim aporta experiència a la tripulació, i està entusiasmat amb aquesta regata. Prova d'aquesta il·lusió ha estat la seva gran dedicació amb els preparatius del Papaya.

Javier Villacorta


El Javi, el tripulant més jove d'aquesta travessa també fa temps que navega en creuer, tot i que va començara amb vela lleugera. La primera vegada que va pujar al Papaya s'hi va estar cinc dies seguits (Tarragona-Sidi Bou Said, Tunis). I la veritat és que ja el va enganxar. De la mà del seu pare, Colás Villacorta, gran amic del Papaya que ens va deixar l'any passat, va esdevenir ràpidament, junt amb ell i amb el Jandro (el seu germà petit) tripulants "de luxe" del Papaya. Durant el procés de preparació d'aquesta regata el Siscu li ha començat a dir encarregat de les "xispes", gràcies al seu gran talent amb l'electricitat...

Kiku Vives


El Kiku, fill gran del Siscu i la Fina, s'ha fet gran al Papaya. Es mou per aquest barco de tant especial "aparell" com qui es mou per casa. A banda d'amb el Papaya, ha participat diversos anys en les regates de Zegna, Godó i Freixenet de Barcelona, i com a tripulant dels clàssics de 12m. Trivia i Vanity V, en les regates celebrades en el marc de la Copa Amèrica 2008 (València). Últimament també ha estat tripulant del J80 "Ondulat", patronejat per Josep Maria Castellví.

Mònica Berenguer


La Mònica és una gran navegant, i la única de l'equip que és Capità de Iot. Ha crescut amb el Colen, un 8JI disseny William Fife II i construit al 1925, una de les més emblemàtiques embarcacions del Real Club Marítim de Barcelona. Es troba molt còmoda en barcos clàssics, i potser per això també li agrada tant el Papaya. És copatrona, junt amb Quim Oliva, del Wall Street, i ha estat tripulant de diversos barcos de regata.