diumenge, 24 de gener del 2010

Super post informatiu


Amb uns dies de retard, arriba el post promès amb "lujo de detalles" de la vida a bordo del Papaya atlàntic. La sortida i les primeres hores van ser dures: primer cenyint amb molt de vent i mar , i després amb encalmades totals, en 24 hores no van fer ni 30 milles! Però la tripu està organitzada: fan guàrdies de 4 hores, 2 al timó i 2 en "stand by", i són tant de dia com de nit. Les primeres dues hores les fan amb el que surt i les segones dues amb el que entra. Això els permet estar tots amb tots i descansar 6 hores seguides.
El pilot el fan servir en moments puntuals i només amb bon temps, que fins ara ha estat poc.
Com explicava el Quim, hi ha molta humitat, i fins quatre dies després de sortir no van començar a tenir el barco sec per dins.
Durant la nit el tratge d'aigua i els gorros i guants han estat indispensables, sobretot les primeres quatre nits, però ara ja van en samarreta...i cal la crema solar!
Pel que fa al manteniment, el Papaya, "va reclamar carinyo i atenció": la bomba de sentina i la d'aigua de mar que fan servir per dutxar-se es van espatllar, però ja les han desmuntat un parell de vegades i tornen a funcionar.
L'espi Vell també ha necessitat una mica de cinta reparadora, i per fi van estrenar el nou poc abans d'arribar a Canàries.. "pinta molt maco!" (JA HO VEIEM A LA FOTO!!!)
Tot funciona bé, i aviso a les mames: mengen molt bé!!
La idea en sortir de Canàries era, seguint indicacions del "maestro" Eduardo Serrano, anar a Sud 400 milles fins al 30 Long 20 Lat, i després virar RUMBO AMÈRICA!

3 comentaris:

  1. Arturo!! mira l'espí nou com pinta la bèstia.

    ResponElimina
  2. Bon dia tripulació, els que teniu molt bona pinta sou vosaltres que sortiu sencers per que això del espí, amb veure el puny ja n`hi ha prou? Acabo d'entrar a la localització, que no es podia i avui sembla que cadascun vagi a la seva, es com si estessiu desordenats...petons a tots i bona navegada.
    (amb això del temps també feu envejeta, aqui plou (i esta nevant als ports) i fa un fred que pela)

    ResponElimina
  3. ..."retiro lo dicho" ja torneu a estar tots en fila i quina velocitat que porteu!!!! això si que es una bona cavalcada.

    ResponElimina